Göksun eskiden nereye bağlıydı?
Maraş Sancağı’nın kurulmasından sonra bir süre Elbistan’a bağlı Ahsendere ilçesi sınırları içerisinde kalan Göksun, tarihi kayıtlardaki bilgilere göre kısa bir süre Andırın ilçesine bağlanmıştır.
Göksun’un neyi meşhur?
Göksun gezinizin mutlaka görülmesi gereken yerleri: Meryemçil Kalesi. Kaleler. Fırsız Yaylası Doğa ve Yaban Hayatı Alanları. Eski Kalıntılar, Tarihi Yerler.Ashab-ı Kehf. Dini Yerler, Tarihi Yerler. Başkonuş Yaylası… Tarihi Ceyhan Köprüsü… Galgamac Şelalesi Toprakhisar Boğazı. … Kahramanmaraş Etnografya Müzesi.
Göksun nereye yakın?
Coğrafi konum ve ulaşım. Kahramanmaraş ilinin kuzeyinde bulunan Göksun ilçesi, şehir merkezine 89 km uzaklıktadır. Devam eden yol yapım çalışmalarının tamamlanması nedeniyle mesafenin 76 km’ye düşürülmesi planlanmaktadır.
Göksun’un kaç tane köyü var?
İlçede toplam 51 ilçe ve 7 belde bulunmaktadır.
Göksun hangi Türk boyundandır?
İskitler olarak da adlandırılan Saka Türkleri Kafkasya bölgesinde nüfuz kazanmaya başlayınca Kimmerler daha fazla dayanamayarak Göksun’un da içinde bulunduğu İşkuzay bölgesine kaçtılar.
Maraş Göksun Alevi mi?
Köyün tamamı Alevi Türkmenlerden oluşmaktadır. Köylüler ayrıca Kürtçe de konuşmaktadır.
Göksun anlamı ne?
Gökyüzünü sunmak: Göksun ismi doğrudan “gökyüzünü sunmak” anlamına gelir. Bu, isim taşıyıcısının vizyona, özgürlüğe ve cömertliğe sahip olduğunu gösterir. Doğa ve güzellik: Göksun ismi, doğayla ve özellikle gökyüzüyle olan bağlantısı sayesinde doğanın güzelliğini ve huzurunu sembolize eder.
Göksu Belediyesi hangi partiden?
Tevfik GöksuMehmet Tevfik GöksuEsenler Belediye BaşkanıPartiRefah PartisiErdem PartisiAdalet ve Kalkınma PartisiEvlilik(ler)Hacer GöksuÇocuk(lar)49 satır daha
Maraş’ın en büyük ilçesi hangisidir?
Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Merkez, nüfus bakımından en küçük ilçe Nurhak, yüzölçümü bakımından en küçük ilçe ise Çağlayancerit’tir. 2008-2009 yılları arasında yıllık nüfus artış hızı binde 7,9 olan Kahramanmaraş ili, binde 14,5 olan Türkiye ortalamasının oldukça altındadır.
Kahramanmaraş Göksun Kürt mü?
Göksun ilçesi birçok farklı etnik kimliğe ev sahipliği yapmaktadır. Merkez ve ilçelerinde Türk, Kürt, Alevi ve Kafkasyalı (Çerkes, Çeçen, Lazgi) vatandaşlarımız yaşamaktadır.
Maraş Göksun arası kaç?
Kahramanmaraş-Göksun arasındaki eski güzergahta 80 kilometrelik yol 80 dakikada kat edilirken, yeni hatla toplam 15,9 kilometre kısalarak 64,1 kilometreye indirildi; seyahat süresi de yarı yarıya düşerek 41 dakikaya indi.
Göksun kaç yaşında?
1908 yılında Kahramanmaraş İli’nin ilçesi olan Göksun, kazılar ve buluntular yoluyla tarihi tarih öncesi çağlara kadar uzanan çok eski bir yerleşim yeridir. Bilinen en eski kaynaklara göre Göksun ismi “Kokusus”, “Cocussus”tur.
Göksun Belediye Başkanı kim oldu?
Vali Özkan Göksun, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve meclis üyeleriyle ilçe çalışmalarını değerlendirdi. Vali Vahdettin Özkan, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yeniden Göksun Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Coşkun Aydın’ı tebrik etti.
Maraşta kaç ilçe var?
Bu makale Kahramanmaraş ilindeki yerleşim yerlerinin ilçelere göre bir listesidir. Kahramanmaraş’ın 10 ilçesi vardır.
Maraş önceden nereye bağlıydı?
1898 yılında Halep Vilayetinin bir sancak merkezi olan Maraş, 22 Şubat 1919’da Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanmasıyla İngiliz işgaline girdi.
Elbistan ne zaman Maraş’a bağlandı?
Elbistan, Osmanlı İmparatorluğu’na katılan son beylik olan Dulkadiroğlu Beyliği’nin başkentiydi. Beyliğin başkenti, Elbistan’ın 1507’deki savaşta tamamen yanmasından sonra Maraş’a taşındı.
Pazarcık ne zaman Maraş’a bağlandı?
Pazarcık’ta belediye teşkilatının kuruluş tarihi 1917’dir. Pazarcık, 1933 yılından itibaren kısa bir süre Antep iline bağlı bir ilçe olmuşsa da, 12 Ocak 1944’te Maraş’a bağlanmıştır.
Kahramanmaraş’ın eski adı nedir?
Maraş isminin Hititlerden geldiğini doğrulayan Asur kaynaklarında bu şehrin ismi Markaji olarak geçmektedir. Maraş ismi Asur krallarından Sargon’un zamanına ait Boğazköy yazıtlarında geçmektedir. Hitit devletinin merkezlerinden biri olan Maraş’ın ismi o dönemde Gurgum olarak verilmiştir.